Uncategorized

Lesturgeon speelt voor volle zaal in De Tippe

Naamloos

VLEDDER – Toneelvereniging Lesturgeon uit Vledder speelde afgelopen zaterdag haar eerste voorstelling in De Tippe. De opkomst was goed: een volle zaal met zo’n 100 belangstellende uit Vledder en omgeving.

Dit jaar had het amateurtoneelgezelschap gekozen voor het Friese stuk ‘Firma List en Bedrog’. Het blijspel in drie bedrijven werd op geheel eigen wijze uitgevoerd en zoals gebruikelijk in het Drents.’ Lesturgeon is een hele oude toneelvereniging, die al in 1884 werd opgericht. Een aantal toneelspelers, zoals Roelie Kuiper, Luuk Groen en Jannie Pals, speelt al meer dan 25 jaar mee.

Er werd goed en overtuigend gespeeld. Buurvrouw Joukje had de lachers al binnen vijf minuten op de hand toen ze haar telefoongesprek afrondde met ‘ik leg wel even een briefje neer.’ Voor de mensen in de zaal was wel duidelijk dat dit het begin was van vele rariteiten en grappigheden bij Firma List en Bedrog. Het blijspel speelt zich af rond de broers Willem en Tinus Klep. Samen runnen ze een autosloperij en autohandel, maar in de autohandel van Tinus spelen er allerlei zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Dit wordt al gauw duidelijk bij de aankoop van een rode Fiat Bravo. Om de verkoop op te voeren, besluit Tinus een uitzendkracht in te schakelen.

Theaterdiner

Een allround uitzendkracht blijkt, want in de loop van het stuk wordt Frederick ook ingezet als chauffeur en huishoudster. En aangezien de verkoop wat achterblijft, besluit Tinus het over een andere boeg te gooien. ‘Mannen houden van auto’s en van …. vrouwen natuurlijk.’ Over auto’s hoef je de mannen niets te vertellen, maar de omgang met de dames gaat de heren helaas een stuk minder goed af. Die houden de mannen alleen maar van het werk. De vrouwen zorgen voor zeer benarde maar lachwekkende situaties. Aan de lachsalvo’s te horen in de zaal, wordt er volop genoten en het publiek leeft mee met de verschillende personages. Jan keert onverrichte zake weer naar huis en Willem twijfelt of hij nog wel aan de vrouw wil.

Lesturgeon speelt op zaterdag 6 februari nog een avondvoorstellingen en op 13 februari een middagvoorstelling. Nieuw dit jaar is het theaterdiner. Bezoekers kunnen hun bezoek aan een van de voorstellingen combineren met een driegangen diner in De Tippe.

Meer informatie staat op www.lesturgeon.nl.

Bron: Meppeler-/Steenwijker Courant en Westervelder

Reacties uitgeschakeld voor Lesturgeon speelt voor volle zaal in De Tippe