Nieuws

Lena Hopsasa succesvol

Lesturgeon vermaakt meer dan 500 personen

VLEDDER/WAPSERVEEN – Na drie keer een volle zaal in de Tippe te hebben getrokken, kon het boekje van toneelvereniging Lesturgeon nog niet in het archief. Vanuit de activiteitencommissie van Wapserveen was er voor afgelopen zaterdag een verzoek binnengekomen om in de Wiekslag voor een vierde maal hun ‘Lena Hopsasa’ op de planken te zetten.

Lena Hopsasa

Ome Geert (Martijn Blum) krijgt zijn familie op bezoek voor zijn verjaardag. Hij heeft Janny (Lieneke Veenman), Pieter (Luuk Groen), Sien (Jannie Pals) en Roelof (Albert Trompetter) goed door. Ze komen niet voor hem, maar hopen zijn geld op te kunnen strijken. Zodra de familie erachter komt dat Geert een tuinman (Patrick de Haan) en zijn buurmeisje (Roelie Kuiper) in dienst heeft om de tuin en de boodschappen te regelen worden ze al een beetje zenuwachtig. De maat is vol als blijkt dat Geert ook nog een buitenlandse vriendin zonder geld blijkt te hebben die achter ‘oens geld’ aan zit. Wanneer vriendin Lena Hopsasa (Martijn Blum) langskomt is Geert ‘toevallig’ verdwenen. De familie doet er alles aan om Lena in een kwaad daglicht te stellen, terwijl de buurman (André Smink) ondertussen een oogje heeft op de vriendin van Geert.

Wapserveen

Zaterdag hebben Roelie en Lieneke de spelers voor de laatste maal dit jaar gegrimeerd voor de maffe klucht in drie bedrijven. De spelers brachten het stuk op overtuigende wijze met veel vaart en humor. Martijn Blum heeft met Lena Hopsasa een prachtige dubbelrol te pakken. Gekleed in jurk, pumps en panty die hij, tot hilariteit van het publiek, tot aan de bovenkant liet zien, is Lena een prachtige verschijning. Met gelakte nagels en goed in de make-up, steekt hij met zijn twee meter ver boven iedereen uit. ‘Hij kwam van achter uit de zaal, dus zagen eerst niet wat er gebeurde. Hij heeft wel mooie benen’. Ook de scènes waarin Pieter Lena probeert te versieren, waar de kop en schotels kapot op de grond vielen en de ontknoping van het stuk zorgden voor grote lachsalvo’s uit de zaal.
Hendrik Dooren en Mart Beun hebben ook dit jaar weer gezorgd voor het licht en geluid. Arend Jan Blomsma en Rini Kok hebben respectievelijk het stuk geregisseerd en gesouffleerd. Jan Hoogenkamp is als inspiciënt verantwoordelijk voor alles wat er op toneel staat.

Afkicken

Voor meer dan 500 personen heeft toneelvereniging Lesturgeon dit seizoen mogen optreden. ‘Het is heerlijk om voor publiek te spelen en om de reacties uit de zaal te horen. Vooraf hebben we gezonde spanning, maar als we er eenmaal staan, is het genieten geblazen.’ Voor de toneelspelers is het nu weer even afkicken. ‘Na de zomer worden er weer boekjes besteld en wordt er ingelezen door drie van de spelers. Als er een stuk gekozen is, zal er eerst bij elkaar thuis gerepeteerd worden. In december beginnen de repetities op het toneel in de Tippe.’